IDSPADEL STELT ZICH VOOR

IdsPadel is een padelschool, bestaande uit de ervaren trainers Ids en Winand Hannema. Wij verzorgen padeltrainingen in Noord-Nederland, organiseren padeltoernooien en clinics in de regio, en organiseren padelreizen naar Spanje (zie www.idspadeltravel.nl). In het onderstaande stelt IdsPadel zich wat uitgebreider voor. 

 

Ids Hannema

Mijn naam is Ids Hannema  (1998). Na mijn middelbare school studeerde ik Sportmanagement aan de Hanzehogeschool in Groningen. Na twee jaar maakte ik de overstap naar Amerika waar ik 2,5 jaar doorbracht als student/athlete bij Wright State University, Ohio. Hier voetbalde ik op het hoogste college-niveau en rondde ik eind 2021 cum laude mijn studie Organisational Leadership af. 

Tot voor kort wist ik voetbal redelijk goed te combineren met tennis en padel. Op tennisgebied had ik in 2019 een nationale KNLTB ranking van 228. Sinds mijn terugkomst uit Amerika ben ik mij volledig gaan toeleggen op padel, als speler en als trainer. In 2018 heb ik mijn tennistrainersdiploma gehaald en in 2019 mijn padeltrainersdiploma. Ik heb al redelijk wat ervaring in het trainersvak, zowel op het gebied van tennis als padel. In februari 2022 ben ik naar Zuid-Spanje vertrokken om hier een half jaar te trainen, wedstrijden en toernooien te spelen, en om meer trainingstechnieken op de doen. Vanaf de zomer van 2022 ben ik weer in Nederland als padeltrainer actief. Als tennistrainer heb ik onder andere gewerkt bij de Norger Tennis Vereniging, REO Roden, TV Peize, TV Rolde. Als padeltrainer gaf of geef ik training bij de Norger Tennis Vereniging, TV Borger, REO Roden, De Marsch Paterswolde en Hertenkamp Assen.

Tevens speel ik wekelijks de toptoernooien van de KNLTB en indien in Nederland speel ik internationale FIP-toernooien. Onderaan deze pagina is een video te vinden van een wedstrijdanalyse van Sven Boele (Otro Nivel Padel), waarin wij spelen tegen Werner Lootsma en Bart van Opstal (P500 toernooi, zomer 2022). Tot slot, onlangs werd ik geinterviewd door RTV Drenthe, waarin ik mijn motivaties en ambities uitleg. Zie: https://nos.nl/regio/drenthe/artikel/294620-hoe-ids-23-van-een-veelbelovende-profvoetballer-een-profpadeller-werd.

Mijn huidige rankingen zijn te vinden via de website van KNLTB (link).

Winand Hannema

Mijn naam is Winand Hannema. Sinds 2018 ben ik gegrepen door het padel-virus en dat virus blijkt ook heel besmettelijk. Ik ben regelmatig in Spanje te vinden, waar ik zowel mijn eigen padel-skills verbeter als nieuwe trainingtechnieken opdoe.  In Nederland heb ik de trainersopleidingen gevolgd van zowel de Nederlandse Padel Bond als van de KNTLB.

trainers

In 2017 heb ik in Norg de vereniging meegekregen om te investeren in padel, en sinds de lente van 2019 liggen er twee padelbanen. Vervolgens zijn er clinics en trainingen gegeven, ladders en clubkamioenschappen georganiseerd, whatsappgroepen gemaakt op niveaus, en open toernooien georganiseerd. Dit alles heeft geresulteerd in een groei van 300 naar 500 leden, met als gevolg dat we nu ook een 3e baan aanleggen! Met tennistrainingen geven ben ik gestopt omdat ik ook door andere verenigingen werd gevraagd om padeltrainingen te geven. Dit zijn onder andere TPV Borger, REO Roden, Hertenkamp Assen en De Marsch Paterswolde.

Sinds begin 2022 organiseert IdsPadel ook padelreizen naar Spanje. De eerst pilot in het staartje van de corona-maatregelen in de regio Marbella was een succes en de padelliefhebbers gingen enthousiast en geinspireerd naar huis. Sinds 2023 organiseren we het hele jaar door op maat gemaakte trainingskampen in combinatie met verblijf in appartement of hotel. . Heb je interesse kijk dan op de site van www.idspadeltravel.nl

Wat deed ik voordat gegrepen werd door padel? Ik was eigenaar van tennisschool Noordenveld (trainingen voor TV Peize, REO, Roderwolde en Norg). Omdat ik vind dat tennis en padel verschillende sporten zijn ben ik met de school gestopt en hebben we IdsPadel opgericht: padel verdient meer dan een tennistrainer die padel erbij doet! Voor mijn bijscholing als trainer volg ik ook nog uitsluitend de bijscholingen voor padel. Voordat ik tennistrainer werd bij de Norger Tennis Vereniging was ik actief in bedrijfsleven en bij de overheid onder andere als projectmanager, implementatiemanager, gaf leiding aan een callcenter van KPN, interim salesmanager, verder was ik testmanager en als testleider verantwoordelijk voor de testafdeling van het CJIB. Zie hiervoor linkedin: https://www.linkedin.com/in/winand-hannema-9435554/

Ik heb altijd erg leuk werk gehad, maar mijn huidige werk bij IdsPadel is het mooiste van allemaal!

Mijn opleidingen op het gebied van padel op een rijtje:

  • april 2019 KNLTB Padel voor tennisleraren
  • maart 2020 NPB trainerslicentie
  • bijscholingen KNLTB Padel
  • november 2021 Organisatie van trainingen
  • december 2021 Winnend spelen tegen verschillende speltypes
  • december 2021 Padelcongres met 3 clinics
  • februari 2022 A way of thinking and how to train the bandeja
  • februari 2022 Netspel
  • mei 2022 Voetenwerk